Powered By Blogger

onsdag 7. mai 2014

Madeleines

Madeleines er en kake som har blitt en av mine favoritter etter flere Parisbesøk. Kakene er skjellformet, og stekes i spesielle madeleineformer. Jeg har kjøpt mine former i Paris, men jeg har registrert at man får kjøpt dem i velassorterte kjøkkenforretninger.

Denne oppskriften har jeg hentet fra www.detsoteliv.no

Ingredienser:
3 store egg
  • 130 g sukker
  • 1 ts vaniljeessens
  • 120 g smør
  • 0,5 ts bakepulver
  • 130 g hvetemel

Pynt: melisdryss

Fremgangsmåte:
Smelt smøret, la det avkjøle mens du pisker egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljeessens. Bland smøret inn i eggedosisen. Sikt mel og bakepulver. Rør det hele sammen. Sett bakebollen i kjøleskapet  og la deigen hvile i 30 minutter.

Fyll deig i madeleineformene som er sprayet med formfett. Beregn ca 1 ss deig til hver kake, slik at formene blir omtrent 2/3 fulle. Du trenger ikke smøre deigen utover. Det justerer seg under stekingen. Obs! Madeleiner skal ha en forhøyning i midten når de er ferdige.

Kakene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-15 minutter, - til de er lyst gyldne. Hvelv kakene ut av formene og la dem avkjøle på rist. Sikt over melis rett før servering.

Tips:
Man kan gjerne tilsette revet skall fra sitron, lime eller appelsin. Det gir en liten ekstra smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar