Powered By Blogger

onsdag 6. mai 2020

Kokoskjeks (Coconut cookies)

Oppskriften er hentet fra 'Preppy Kitchen', og er omregnet fra amerikanske mål.
Deigen kan fryses.

Ingredienser:
200 gram kokosmasse
240 gram hvetemel
½ ts salt
1ss mailsennamel
1 ts bakepulver
170 gram smør
100 gram sukker
50 gram brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt 
1 egg

Fremgangsmåte:
200 gram kokosmasse ristet i ovnen på 180 grader i 10 minutter. Mikses lett med gaffel hvert 2 1/2 minutt for å unngå at de blir brent. Når kokosmassen er romtemperert, blandes den med alt det tørre som er listet ovenfor.

Deretter:
170 gram romtemperert smør mikses luftig sammen med 100 gram sukker og 50 gram brunt sukker.
Tilsett så 1 ts vaniljeekstrakt. Miks så inn 1 egg. Alt dette mikses til en homogen masse.
Nå skal du tilsette alt det tørre. Bland godt, men ikke miks for lenge.

Sett deigen i kjøleskap 30 minutter. Det får smakene til å fordele seg.

Rull kuler på størrelse med ping-pong baller

Stekes i ca 15 minutter på 180 grader.

Deigen gir ca 20 kjeks.

Pyntes med striper av melis når de er avkjølt.

Lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar