Oppskriften er hentet fra 'Preppy Kitchen', og er derfor omregnet fra amerikanske mål.
Det står beskrevet at man skal tilsette 'lemon paste'. Siden vi ikke har det i Norge, er sitronessens et alternativ. Deigen kan fryses.
240 g hvetemel
½ ts salt
1 ts bakepulver
2 ss maisennamel
(Dette blandes godt i en bolle)
50g brunt sukker
100g sukker
Revet skall fra 2-3 sitroner
(Alt pulseres i en foodprossessor for å få frem oljen i sitronskallet)
100 g romtemperert smør mikses godt sammen med sitronsukkeret
2 ss sitronsaft tilsettes
1 egg tilsettes
1 ss sitronpaste tilsettes (4-5 dråper sitronessens)
Alt mikses godt sammen
Ha i melblandingen. Alt mikses nesten homogent.
Bland resten for hånd for å unngå overmiksing .
Deigen settes i kjøleskap ca en time for å samle smak, og for å bli fastere.
Trill kuler på størrelse med ping-pong baller.
Settes på brett.
Steks på 180 grader i ca 10 minutter.
Kjeksene pyntes med melis- eller sjokoladestriper når de er avkjølt.
Disse kjeksene blir fort borte når jeg lager dem.... Lykke til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar