Powered By Blogger

onsdag 6. mai 2020

Sitronkjeks (Lemon cookies)

Oppskriften er hentet fra 'Preppy Kitchen', og er derfor omregnet fra amerikanske mål.
Det står beskrevet at man skal tilsette 'lemon paste'. Siden vi ikke har det i Norge, er sitronessens et alternativ. Deigen kan fryses.

240 g hvetemel
½ ts salt
1 ts bakepulver
2 ss maisennamel
(Dette blandes godt i en bolle)

50g brunt sukker
100g sukker
Revet skall fra 2-3 sitroner
(Alt pulseres i en foodprossessor for å få frem oljen i sitronskallet)

100 g romtemperert smør mikses godt sammen med sitronsukkeret
2 ss sitronsaft tilsettes
1 egg tilsettes
1 ss sitronpaste tilsettes (4-5 dråper sitronessens)
Alt mikses godt sammen

Ha i melblandingen. Alt mikses nesten homogent.
Bland resten for hånd for å unngå overmiksing .

Deigen settes i kjøleskap ca en time for å samle smak, og for å bli fastere.
Trill kuler på størrelse med ping-pong baller.
Settes på brett.

Steks på 180 grader i ca 10 minutter.

Kjeksene pyntes med melis- eller sjokoladestriper når de er avkjølt.

Disse kjeksene blir fort borte når jeg lager dem.... Lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar