Powered By Blogger

mandag 14. desember 2015

Julekurvkake (ostekake)


                        

INGREDIENSER
  • Kakebunn
  • 250 gr pepperkaker
  • 100 gr smeltet smør
  • 50 gr sukker
  • Fyll
  • 3 dl kremfløte
  • 600 gr Philadelphia Original eller Light (romtemperert)
  • 50 gr sukker
  • 6 stk eggeplommer
  • 1 pk Freia Appelsingelé
  • 1 pk Freia Sitrongelé
  • 2 dl vann
  • 2 stk lime (saft og revet skall)
  • pynt
  • Du trenger blant annet
  • tannpirkere uten smak eller cocktailpinner
  • hjerteformet springform

FREMGANGSMÅTE
  • Bunn
    Knus pepperkakene i en foodprosessor og tilsett sukker. Ha i smøret og bland lett sammen. Ha bakepapir i bunnen av formen. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen og sett den kaldt.
  • Fyll
    Visp kremfløten stiv og sett den kaldt. Visp sammen Philadelphia, sukker og eggeplommer. Kok opp vann i en kjele og ta den av varmen. Tilsett gelépulver og la det løse seg opp. Riv skall og press saften av limene og ha det i geléen. Tilsett litt av Philadelphiablandingen i geléen og rør det sammen. Ha dette tilbake i resten av Philadelphiablandingen. Bland kremen forsiktig inn. Hell Philadelphiakremen over pepperkakebunnen i formen og sett den kjølig i minst 4 timer.
  • Pynt
    Skiss opp julekurvmønster på et bakepapir. Lag omriss ved å tegne av formen, og strek opp ruter. Sett tannpirkere ned i ostekremen for å indikere strekene etter mønsteret. Tegn opp med pyntegelé og pynt med sølvkuler.

kilde: freiahjemmekonditori.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar