Kombinasjonen av sjokolade, gelé og nøttebunn er uslåelig, den er både frisk og søt. Noe som gjør den til en god dessert for vårlige anledninger som 17.mai, eller som et alternativ til gelétoget i barnebursdagen. Denne kaken er ikke så vanskelig å lage, men trenger å stå kaldt natten over for å stivne.

INGREDIENSER
- Nøttebunn
- 3 stk eggehviter
- 4 ss sukker
- 2 pose Freia Hakkede Mandler
- Gelé
- 1 pk Freia Gelé jordbærsmak
- Mousse
- 1 pk Freia Sjokolademousse med Daim
- 1 dl melk
- 1 dl kremfløte
- Sjokoladeglasur
- 1 dl kremfløte
- 1 plate Freia Dronning Sjokolade
- Du trenger blant annet
- bolle , visp, brødform, stekeplate, aliminiumsfolie, kjele, fat.
- Forberedelser
Lag en form av aluminiumsfolie som er like stor som toppen på brødformen ved å klemme aluminiumsfolien rundt toppen av formen. Sett den nye aliminiumsformen på en stekeplate. - Bunn
Pisk eggehviter og sukker til marengs. - Vend forsiktig inn mandlene og fordel røren i aluminiumsfolieformen.
- Stekes ved 180 °C i ca. 25 minutter, til den er gylden brun. Avkjøl.
- Gelé
Bruk en brødform på 1-1 1/2 liter. Kle innsiden av formen med plastfolie. Dette for at det er lettere å få ut kaken når den er ferdig. - Lag gelé etter anvisningen på pakken, men bruk bare 3 1/2 dl vann. Hell den i formen og sett formen i kjøleskap så geléen stivner.
- Sjokolademousse
Lag Freia Sjokolademousse med Daim, som versjon 2 på posen. - Legg sjokolademoussen over den stivnede geléen i formen.
- Montering
Skjær til nøttebunnen og legg den på toppen av sjokolademoussen. Dekk til med plasten og sett formen kaldt over natten. - Varm opp 1/2 dl fløte og ha i hakket sjokolade. Ta kjelen til side og la sjokoladen smelte.
- Rør det sammen og tilsett 1/2 dl kald fløte. La glasuren avkjøles helt.
- Hvelv kaken over på et fat og smør glasuren på i et tynt lag. La kaken stå kaldt til den skal serveres.
Kilde: freiahjemmekonditori.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar