Powered By Blogger

torsdag 10. desember 2015

SIRUPSKAKE I LANGPANNE

Denne deilige sirupskaken inneholder kefir, sirup og krydder, og den blir ufattelig myk og god i konsistensen selv om kaken verken inneholder smør eller egg.

Oppskriften er til stor langpanne, så her får du mange kakebiter som er kjekke å ha i fryseren og ta opp litt og litt gjennom desember måned.

Ingredienser:
5 dl sirup (se tips)
1 liter surmelk
4 ts natron
2 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ts ingefær
5 dl sukker
18 dl hvetemel

Fremgangsmåte:
Varm opp sirupen, slik at den blir lunken og flytende.
Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i natron, krydder og sukker. Rør så inn sirupen og til slutt melet. Bland til en klumpfri deig, men ikke rør mer enn nødvendig (bruk gjerne en stålvisp).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min, eller til den er gjennomgstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips:
Kaken på bildet er laget med lys sirup, men du kan også bruke mørk sirup hvis du foretrekker det.
Sirupskakestykkene holder seg myke lenge om de pakkes godt inn i plast. Kaken egner seg også godt til frysing.
Vil du variere smaken på kaken, kan du drysse hakkede nøtter på halvparten av deigen i langpannen, før du setter kaken i ovnen (se "Sirupsbiter med valnøtter"). Se også "Mørk sirupskake i langpanne" og "Lys sirupskake i langpanne".
Oppskriften er hentet fra boken "Gi oss i dag" (J.M. Stenersens forlag, utgitt helt tilbake i 2006, se mer info HER). I boken kalles kaken bare for "Sirupskake". Boken er en samling bakeoppskrifter med bidrag fra kjente bakere og konditorier over hele landet. Du finner faktisk også 5 kakeoppskrifter fra www.detsoteliv.no i boken. Smile   Inntektene fra boksalget går til Kirkens Bymisjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar